diumenge, 16 de maig del 2010

Tallers científics al Mercat Ecològic i Escolar de Girona

Publicat el passat 11 de maig al bloc pepquimic.wordpress.com.

Aquest matí membres de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) de la UdG hem estat a l'exterior del mercat de Girona, a la Plaça del Lleó, oferint tallers de ciència vinculats a la nutrició, mitjançant les fruites i verdures, a alumnes de preescolar i primària de diversos centres escolars de la ciutat com una de les activitats del Mercat Ecològic i Solar de Girona.

Els alumnes gironins han descobert com diferenciar els àcids i les bases que tenim a la cuina amb un indicador de pH tant natural com és l'extracte d'ebullició de la col llombarda, amb aquest mateix indicador han pogut preparar un divertit àpat a base d'un ou ferrat verd o una truita a la francesa verda acompanyat d'una llimonada vermella, també hem descobert com fer desaparèixer la closca d'un ou cru mitjançant vinagre o per què les pomes queden fosques un cop tallades i com disminuïr la velocitat d'aquest antipàtic procés. A més a més en Miquel Duran

(@miquelduran) ha fet alguns jocs de màgia amb fruites i ous per animar la festa.

Pep Duran mostrant com fer ous ferrats verds amb l'ajuda de la col llombarda.

Miquel i Ferran fent jocs (màgics i químics) amb pomes.

Laia i David explicant el procés d'oxidació de les pomes.

Jo mateix, PepQuímic, mostrant la col llombarda com a indicador de pH natural.

I m'ha agradat molt poder veure de prop el funcionament d'un forn solar, amb el qual s'han fet unes fantàstiques crispetes. Aquí tenim un curt vídeo que he editat a partir de les filmacions que n'he fet:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=b7P-OF61lwA]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada