dijous, 27 de maig del 2010

Reacciona... explota! a Santa Coloma

Aquest matí de dimecres en David i jo mateix hem anat a presentar el taller-performance de química Reacciona...explota ! a l'IES Santa Coloma de Farners de la capital selvatana. Els assistents participatius a la sessió han estat els estudiants de 1r curs de batxillerat del centre (precisamnt vaig conèixer els seus companys dels darrers cursos d'ESO el passat 28 d'abril, quan ens varen venir a visitar a la facultat de ciències de la UdG i vàrem fer una altra sessió d'experiments).



Després d'una breu xerrada sobre la Universitat de Girona, el Departament de Química on residim com a investigadors i, concretant més, el grup de recerca en química bioinorgànica i catàlisi ens hem posat mans les bates per tal de començar a fer reaccions.



Estudiants de 1r curs de batxillerat i 4t d'ESO de l'IES Santa Coloma de Farners. 26/05/10.



Experiment de la conversió de l'aigua en vi. David i jo mateix. 26/05/10.


Entre els processos que hem dut a terme i explicat mitjançant experiments de ciència recreativa trobem la congelació amb nitrogen líquid, la posada en marxa d'un prototip de cotxe amb aigua mitjançant un procés electrolític o la violenta reacció d'oxidació del sucre dels caramels, entre d'altres.



Congelem ràpidament una rosa, propietats criogèniques del nitrogen líquid (-196 ºC). Sandra, estudiant de 1r de batxillerat de Santa Coloma, i jo mateix.



Estudiants de 1r curs de batxillerat i 4t d'ESO de l'IES Santa Coloma de Farners. 26/05/10.



Esperem haver ajudat als estudiants de Santa Coloma a veure la ciència com una disciplina interessant i sobretot... dievrtida!



Entrada relacionada:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada