diumenge, 9 de maig del 2010

Sincrotó-Alba, la simfonia

La darrera obra del compositor català de música contemporània Joan Guinjoan va ser presentada el passat divendres 7 de maig a Barcelona. Una nova peça en el lligam entre ciència i art.

Foto: La Vanguárdia.

Guinjoan s'ha inspirat en el nou de trinca accelerador de partícules de Cerdanyola del Vallès per a compondre la seva tercera simfonia, titulada Sincrotó-Alba, la qual ha estat interpretada per primera vegada aquest cap se setmana a l'Auditori de Barcelona a càrrec de l'OBC.

Foto: gencat.cat.

El compositor descriu així la seva nova obra:

Em vaig plantejar una estructura clàssica en tres moviments, un moderatto agitato inspirat en els electrons que em permet jugar amb diferents instruments i que és un procés acústic global fins a l’aglomeració de sons, però que alhora tracta la corda com si fos un quartet, un segon moviment calmo que vol reflectir què es fa a les 7 o 8 finestres-laboratoris de l’edifici i que té format de glissando que et porta a diferents instruments solistes, i el tercer temps, vivo, és una festa, un rondó amb molts elements rítmics afrocubans en què tornen a aparèixer els electrons i que acaba de forma molt brillant amb tubes, trompes i trompetes.


Referències:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada