dijous, 27 de maig del 2010

El futur de la ciència?

Acabo de descobrir l'intesressant article interactiu (només en versió web) 12 Events that will change everything al web de Scientific American.

Entre els 12 esdeveniments que descriu Scientific American trobem la fusió dels pols, el descobriment de les n dimensions de l'espai gracies a l'LHC on ens presenten l' hipercub 4D o tesseract (un dia ja ne vaig parlar al bloc arran del Corpus Hipercubicus de Dalí); la guerra nuclear, la comunicació amb extraterrestres, la clonació d' éssers humans, la fusió nuclear com a font d'energia o el descobriment de superconductors d'alta temperatura. Com a visitants al web podem votar en quin grau veiem de factible que aquests esdeveniments es duguin a terme properament.

Tesseract (hipercub 4D).


[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JutTaHVBpuk]

Imant levitat sobre una ceràmica superconductora (YBCO), gravació que vaig fer al laboratori fa un parell d'anys. Aquesta ceràmica presenta superconducció a temperatures molt baixes, de manera que requereix de la refrigeració amb nitrogen líquid per a presentar aquesta propietat (entrada al bloc sobre superconductivitat).


Entrades relacionades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada