dimarts, 25 de maig del 2010

Best Optical Illusion of the Year 2010

Fa exactament 10 dies a Florida va tenir lloc la 6a edició del concurs anual internacional Best Illusion of the Year contest i, tal i com he fet els darrers dos anys (2008 i 2009) (des de la creació del bloc Pq), he seguit el concurs i presento les il·lusions òptiques guanyadores.

1r PREMI: Impossible motion, magnet-like slopes.

En la il·lusió guanyadora d'enguany es percep com unes esferes de fusta pugen per uns pendents, com si fossin atretes per una força magnètica cap a la part més alta de l'estructura anant contra la gravetat. La gràcia de la creació d'aquesta il·lusió és que l'orientació dels pendents es percep contrària a la real.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=hAXm0dIuyug&feature=player_embedded]

2n PREMI: Two sinusoids: 6 – 1 perceptions.

La il·lusió òptica que s'endú la medalla de Ag es basa en el fet que el nostre sistema visual genera sovint contorns i superfícies imaginàries (il·lusions) per tal de completar la informació que percebem per la vista, una part de la qual es pot trobar amagada en situacions reals degut al camuflatge amb el fons del mateix color.

Clicar la imatge per veure-la en moviment i percebre la il·lusió.

3r PREMI:Two sinusoids: 6 – 1 perceptions

I el tercer premi d'enguany m'agrada especialment. En una mateixa imatge en moviment hi podem veure un moviment de punts, omplint una forma sinusoïdal, d'esquerra a dreta de la imatge, o bé una cinta flexible com es belluga o, fins i tot, una estructura de doble hèlix en moviment (com si d'un model de la molècula de DNA es tractés). L'animació conté opcions que es tradueixen en ajudes visuals per tal de veure cadascuna de les il·lusions.

Clicar la imatge per tal d'activar l'animació i contemplar les il·lusions òptiques.


No us perdeu tot el Top 10 de 2010.


Entrades relacionades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada