diumenge, 16 de maig del 2010

Media For Science Forum

Dijous 13, va ser la segona i darrera jornada del Media For Science Forum 2010 de Madrid.



El matí d'aquest segon dia vàrem començar amb la taula rodona "Web 2.0 i el final dels mitjans impresos: el futur del periodisme científic". El títol em deia que seria la sessió més interessant del dia i va acabar sent més divertida i distreta que interessant. Des el meu record, a més d'un dia vista, destacaria especialment 2 dels ponents. Viola Egikoval, Associació russa d'escritors i periodistes científics, va semblar insinuar que els blocs són un perill per a la feina dels periodistes i que aquests "no poden fer de blocaires", va aconseguir que la seva intervenció fos la més comentada en directe pel twitter. Blocaires científics participants al congrés com d'altres que ens seguien des de casa mitjançant l'streaming no vam parar de twittejar ben esverats (mitjaçant el hashtag #mfsf) (podem llegir tots els twitts que va fer Miquel Duran enganxats al seu bloc). Realment va ser divertit. Per altra banda el belga Philippe Bijvoet, TV Flamenca TV-VRT (Bèlgica), ens va mostrar el format d'uns interessant documentals per a la divulgació de la ciència a la TV i, el que vaig trobar més interessant, un concurs televisiu amb el rerefons de la ciència recreativa i quotidiana. Concretament vàrem veure un tall d0un dels programes del concurs on els concursants havien de fer hipòtesis sobre la reacció que tindria lloc entre els mentos i la cola... i després van posar-la a la pràctica, és clar, tot al plató de TV.



Predazzi i Quintanilla, Madrid, 13/05/10.


Sense res gaire més destacable, des del meu punt de vista, va passar el dia 13 fins arribar a la clausura del congrés, per Miguel Ángel Quintanilla, Universitat de Salamanca, i Predazzi, Presidente de l'ESOF 2010. Per acabar va arribar el tancament, per part dels polítics Hernani, Secretari General d'Innovació i Silva, Director General Research CE (els quals també varen deixar verds pel twitter). A l'acabar el mfsf es va fer pública la Declaració del congrés mitjançant un fantàstic mapa:


http://mediaforscience.explorat.de/wp-content/Declaration_Media_fo_192168121273730646395.html



Cóctel de comiat del congrés. Madrid, 13/05/10.


I després del Cóctel al terrat de la Casa Encendida, on no vàrem desaprofitar la darrera ocasió per a fer contactes amb els altres assistents al congrés, els gironins vàrem anar cap a l'estació d'Atocha, tot passant pel museu Reina Sofia per visitar obres del compatriota Dalí i l'imponent Gernika.



Estació d'Atocha. Madrid, 13/05/10.



Més info:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada