dimarts, 25 de maig del 2010

Comunicació Científica 2.0 a Girona. 2jcc20.

Les Segones Jornades de Comunicació Científica 2.0 (2jcc20), organitzades per la C4D, varen tenir lloc el passat divendres 21 de maig al Parc Científic i Tecnològic (PCiT)de la UdG. Una vuitantena d'assistents vàrem escoltar i intervenir en les ponències i la taula rodona (moderada per Miquel Duran) que va tenir lloc amb la participació de Javier Armentia (Pamplonetario de Pamplona) qui va fer un repàs de les polítiques comunicatives dels museus en relació a la web 2.0, Iñaki de la Torre (internet revista QUO) que tractà la relació entre premsa científica escrita i digial, Alberto Fernández (blocaire i un dels creadors de Docuciencia), tocà el tema de ciència multimèdia, des del racionalisme a l’educació; Michele Catanzaro (Global Talent, Talència) qui parlà d’Innovació i Comunicació de la Ciència i Ernest Redondo (arquitecte UPC) qui feu una incursió en les noves formes de comunicació que comportarà la realitat augmentada.

Assistents a les 2jcc20. PCiT UdG, 21/05/10.

Sílvia Simon (directora de la C4D) i Josep Calbó (vicerector de recerca i transferència UdG) inauguraren les 2jcc20. Entre els clatells reconeixem Miquel Solà (director del Depatament de Química UdG) i el comunicador científic Javier Armentia. PCiT UdG, 21/05/10.

Les jornades varen ser retransmeses en directe via streaming i els assistents que estàvem connectats vàrem anar remarcant idees interessants mitjançant el twitter i el hashtag #2jcc20. Un dels temes pel qual els assistents varen mostrar més interès, entenc que per novedós, és el de la realitat augmentada i la seva possible aplicació en la divulgació i comunicació científica. Entre els assistents que varen pasticipar amb preguntes i comentaris hi va haver Mercè Piqueras, presidenta de l'ACCC.

Pausa-cafè a les 2jcc20. PCiT UdG, 21/05/10.


Entrada relacionada:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada