diumenge, 7 de març del 2010

Premis CIRIT iquímica UdG

Fa uns quants dies a la Facultat vaig conèixer uns nous companys de 1r de química que em varen presentar els seus treballs de recerca del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Anàlisi i Control. Els 2 treballs varen ser premiats en l'edició de 2009 dels Premis CIRIT per fomentar l'esperit científic del jovent, convocats pel Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT) de la Generalitat de Catalunya.

El primer dels treballs es titula Planta pilot d’una potabilitzadora i els autors premiats són Lluís Lujan Quesada Zamora i Adrià Lucea Pou que varen presentar el treball mentre eren alumnes de l'IES Montilivi de Girona. Correspon a un treball interdisciplinari on els alumnes varen desenvolupar coneixements de química, microbiologia i electrònica l'objectiu inicial del qual va ser construir i posar en marxa una planta potabilitzadora, així com comparar la qualitat de l’aigua tractada a la planta construïda amb la de la potabilitzadora d’Aigües de Girona de Montfullà. A continuació podem veure una gravació feta pels mateixos alumnes on podem veure els passos del disseny de la planta pilot, el mostreig d'aigua al riu, i les diverses etapes del procés de potabilització mitjançant la planta, el desbast, la floculació, l'agitació, la sedimentació, la filtració amb sorra, l'aireació, la filtració amb carbó actiu i, finalment, la cloració per a obtenir aigua potable.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0KC4EKeOkRg]

El resum del treball el podem llegir la pàgina 63 del document corresponent al resum dels treballs premiats, Premis CIRIT 2009.

I el segon treball que em varen presentar es titula Fabricació i anàlisi del biodièsel, dels autors Carles Ros Bosch i Eduard Ribas Muñoz del mateix centre gironí, també premiat amb els CIRIT de 2009. El present treball, també interdisciplinari entre la química i la mecànica, va consistir en recerques bibliogràfiques, assajos químics de producció de biodièsel a partir d'olis de cuina "reciclats" i anàlisis químiques i físiques dels productes obtinguts, així com en proves de combustió amb un motor dièsel. En la gravació següent podem veure'n el funcionament.

Clicar la imatge per reproduir el vídeo. Està penjat al facebook.

El resum del treball el podem llegir la pàgina 63 del document corresponent al resum dels treballs premiats, Premis CIRIT 2009.


L'enhorabona per la feina feta i el reconeixement, companys! Seguiu donant fruits amb la química.


Informació complementària:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada