dilluns, 22 de febrer del 2010

CONTROL.BURBLE.REMOTE. BCN, 27/02/10

CONTROL.BURBLE.REMOTE,UN PROJECTE D’USMAN HAQUE

Organitza: Arts Santa Mònica-Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació

Col·labora: Experimentalia i C4D



Acció de participació col·lectiva per a una escultura de globus programables per control remot

ACCIÓ

Dissabte 27. febrer. 2010. 19:00h. Portal de PAU (davant les “GOLONDRINES”)


TALLERS FAMILIARS GRATUÏTS

Dissabte 27.febrer.2010. De 12 a 14h i de 17h a 19h. Arts Santa Mònica


Clica la imatge per descarregar-te el cartell de les activitats programades.



Control.Burble.Remote ACCIÓ


DIA: Dissabte 27 febrer

HORA: 19:00H

LLOC: Arts Santa Mònica - Portal de PAU (davant les “GOLONDRINES”)

T. 93 567 11 10 – www.artssantamonica.cat

PÚBLIC: TOT TIPUS DE PÚBLIC

AMB COMANDAMENTS A DISTÀNCIA/CONTROLS REMOTS

ACTIVITAT: Acció participativa col·lectiva gratuïta


Control.Burble.Remote TALLERS


L’activitat CONTROL.BURBLE.REMOTE (CONTROL.MURMURI.REMOT) ve complementada amb tres activitats de divulgació científica que ens permeten entendre millor com funciona la teranyina de globus fibres de carboni, fil de pescar, leds i transmissors que conformem d’esdeveniment.



1. GLOBOMETRIA: GEOMETRIA + GLOBOFLÈXIA

En l’estructura construïda a CONTROL.BURBLE.REMOTE /CONTROL.MURMURI.REMOT descobrim com Usman Haque dissenya estructures arquitectòniques complexes amb formes geomètriques molt simples i alhora comuns a la natura com l’hexàgon.

Aquest taller participatiu proposa que els visitants construeixin amb globus la seva forma geomètrica, entenguin com està dissenyat el Control.Burble.Remote i finalment mostrar com aquestes formes geomètriques omplen la natura i aconsegueixen una enorme complexitat amb la suma de formes geomètriques simples.

DIA: Dissabte 27 febrer

HORA: MATÍ: de 12 a 14h.

TARDA: de 17h a 19h.

LLOC: Arts Santa Mònica. La Rambla 7. M-L3Drassanes T93 567 11 10

PÚBLIC: PÚBLIC FAMILIAR

ACTIVITAT: GRATUÏTA



2. LEDS, LLUMS I DIBUIXOS A L’AIRE

La llum LED està revolucionant la manera d’il·luminar. Semàfors, panells informatius, fars de cotxes, pantalles planes... Amb un rendiment energètic extraordinari ben aviat les nostres cases estaran il·luminades amb LEDS i deixarem enrere més de cent trenta anys d’il·luminació incandescent.

Veniu a gaudir d’un workshop interactiu on descobrireu què són i com funcionen els LEDS i per què aquesta font de llum lleugera i manejable està dins dels globus de Control.Burble.Remote. Participeu alhora en la construcció de la font de llum més senzilla del món per pintar un quadre lumínic a l’aire.

DIA: Dissabte 27 febrer

HORA: TARDA: de 17h a 19h

LLOC: Arts Santa Mònica. La Rambla 7. M-L3 Drassanes T 93 567 11 10

PÚBLIC: PÚBLIC FAMILIAR - JOVES I ADOLESCENTS

ACTIVITAT: GRATUÏTA



3. MÒBILS, ONES TRANSVERSALS I POLARITZADORS

Mòbils, ràdio i televisió, comandaments a distància... tots ells tenen una cosa en comú: utilitzen les ones electromagnètiques per comunicar-se. Aquest taller proposa endinsar-se en el món de les ones per entendre: Què són? Com s’ho fan per enviar informació? Però, sobretot, per què a Control.Burble.Remote utilitzen aquesta tecnologia per interaccionar amb els globus?

Gaudiu d’una activitat participativa on us proposem descobrir un món extraordinàriament quotidià alhora que desconegut: les ones electromagnètiques. Atreviu-vos a construir la vostra ona transversal i descobrir com viatja l’energia i la informació al nostre voltant.



DIA: Dissabte 27 febrer

HORA: TARDA: de 17h a 19h

LLOC: Arts Santa Mònica. La Rambla 7. M-L3 Drassanes- T 93 567 11 10

PÚBLIC: PÚBLIC FAMILIAR

ACTIVITAT: GRATUÏTA



Ei Escolteu! Traieu els vostres comandaments a distància!

Convidem a tots els membres del públic a participar en un espectacle urbà: un núvol de colors flotant que pren vida a través de la manipulació directa i la col·laboració de la gent que està sota. Tot el que heu de fer és portar qualsevol tipus de comandament a distància: el de la tele, el de la cadena de música, el del portàtil Apple, el del DVD – premeu els botons que vulgueu i qualsevol d’ells serà capaç de controlar, influir i “pintar” els colors del Control.Burble.Remote! (control.murmuri.remot).


Meitat instal·lació, meitat acció, el núvol flotant mesura aproximadament uns 25 metres d’alt i 14 d’ample. Consisteix en una xarxa teixida de multimonofilaments; una superestructura a la qual es lliguen un centenar de globus, cada un d’ells conté un sistema electrònic programat per encendres quan rep les senyals infraroges d’una gran varietat d’aparells de control. Gairebé tots els comandaments a distància i qualsevol dels seus botons haurien de tenir un efecte en el disseny. La contribució individual de la gent es converteix en una part integral d’una espectacular i efímera acció urbana.


Els comandaments a distància ens són més familiars com elements de confinament: necessiten que adoptem relacions estrictes basades en la reclusió i en el consum cap als nostres aparells i dispositius electrònics. Són objectes individualistes, domèstics i atomitzadors que ens controlem més del que nosaltres els controlem a ells. En Control.Burble.Remote, aquesta relació fa un gir de 180 graus. El públic es converteix en l’artista i la relació de la gent amb els seus comandaments a distància i entre les pròpies persones s’externalitza, es posa en comú i es torna més sociable.


Control.Burble.Remote, que celebrarà la seva premiere mundial a Barcelona, forma part d’una sèrie d’experiments de participació que hem anat desenvolupant al llarg d’aquests últims set anys, començant amb Sky Ear a Fribourg (2003), Open Burble a Singapur (2006) i la Burble més recent a Londres, que va inaugurar la London Fashion Week el 2007. Tots aquests projectes utilitzen materials de base semblants (globus programables que s’encenen i que es poden configurar de mil maneres diferents) per tal d’aconseguir diferents interaccions: via mòbil en el cas de Sky Ear; a través del disseny i la manipulació directa del públic en el cas de l’Open Burble; i a través del tremolor físic: empenyent-lo, girant-lo, sacsejant-lo en el cas del Burble a Londres. Cada iteració dels projectes és una nova evolució en la seva forma, coreografia i interacció – i cadascuna d’elles suposa noves estructures de participació.


Imatge de l' Open Burble a la bienal de Singapur (2006).

Imatge de l' Open Burble a la bienal de Singapur (2006).

Simulació de l'estructura i el ball de llum de colors que es va craear a la bienal de Singapur (2006).

Burble London (2007).




Burble London (2007).



Més informació a:

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada